Следвайте Гласове в ТелеграмАдминистративният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАдминистративният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова
Коментари Харесай

Невена Зартова: Няма законово основание Борислав Сарафов да ми иска оставката

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Административният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова няма да подаде оставка, заяви тя пред " 24 часа ". Тя й бе поискана от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов поради немарливо следствие по дело против Чавдар Бояджиев. Над година не се схванало, че той не е удушил инцидентно младо момиче, до момента в който са били интимни, а я е умъртвил съзнателно. До новите разкрития се стигна едвам през вчерашния ден, откакто Бояджиев си призна, когато бе арестуван за убийствата на двама души до с. Лозен, станали в нощта против петък.

" Нито Законът за правосъдната власт, нито който и да е различен закон ми дават право да подреждам на прокурор от Софийската районна прокуратура осъществяването на каквито и да е дейности по съответно дело, следено от него.

Нещо повече, сходно мое деяние мисля, че би представлявало закононарушение - а точно практикуване на въздействие от моя страна върху наблюдаващия прокурор. В съответния случай сътрудника е изискал от съда мярка за неотклонение задържане под стража, само че съдът е отказал налагането на такава мярка.

Какво е законовото съображение за желаната ми оставка, аз не зная ", сподели пред " 24 часа " Зартова. Тя уточни, че не е имала диалог с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов и е схванала от медийни изявления за желаната й оставка. 

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР